30.png

 

En novemberkveld i 2014 forlot Petter Nyquist det trygge og gode familielivet på Kolsås og gikk ut i den mørke natten. Uten penger, mobiltelefon og annet enn de klærne han hadde på seg, satte han seg på t-banen med kurs for Oslo S. Foran ham lå 52 dager som uteligger i hovedstaden.

Resulatet ble tv-serien "Petter Uteligger," som rørte mange seere. En av dem som ble grepet av situasjonen var forretningsmannen Sverre Hollie, og han ønsket å bidra.

Sammen med Petter har Sverre startet Stiftelsen Petter Uteligger, som er opprettet for å skape lyspunkter for mennesker i en utfordrende livssituasjon relatert til rus og gatemiljøet. Fordi stiftelsen er nyopprettet vil den for øyeblikket fokusere på Oslo og omegn.

Stiftelsen har som formål å drive omsorg gjennom sosiale og kulturelle tiltak for vanskeligstilte personer som på grunn av rus eller andre forhold har problemer med å mestre dagligliv og arbeidsliv. Til gjennomføring av formålet kan stiftelsen yte økonomisk støtte til og/eller selv finansiere ulike arrangementer, utflukter og andre sosiale tiltak. På samme måte kan stiftelsen foreta direkte innkjøp eller yte økonomisk støtte til varige anskaffelser innenfor formålet.

 

 
Det handler om å finne gleden i de små tingene.